El Carnestoltes, una festa molt divertida

El  carnestoltes és una celebració pública que es celebra immediatament abans de la quaresma cristiana, amb data variable (des de finals de gener fins al principi de març), i que combina disfresses, desfilades i festes al carrer. Té grans diferències a  tot el món, però la característica comuna és que és un periòde de descontrol i alegria.
El carnaval més gran del món és el Carnaval de Río de Janeiro, a Brasil. Hi ha altres carnestoltes importants, com a Itàlia, el Carnaval de Venècia; a Colòmbia, el Carnaval de Barranquilla i a Espanya, el Carnaval de Santa Creu de Tenerife i el Carnaval de Cadis, que són els únics carnavals espanyols en tenir la categoria de Festa d’Interès Turístic Internacional. El Carnaval d’Uruguai és el més llarg del món, ja que s’inicia a finals de gener i s’acaba a les primeres setmanes de març. El Carnaval de Mazatlán s’ha fet durant 113 anys ininterromputs. Un acolorit és el de la República Dominicana, on desfilen persones amb disfresses brillants i sorolloses i  representatives de folklore dominicà.
Al carnestoltes brasiler tenen un gran paper les escoles de samba i els blocs, que són conjunts elaborats de dansa, música i cant que desfilen pels carrers.
EL Carnaval de Santa Creu de Tenerife aspira a ser Patrimoni de la Humanitat.
Els carnestoltes més importants de Catalunya són els de Solsona, Vilanova i la Geltrú, Rubí, Tarragona, Olot, Palamós, Castell d’Aro i alguns més. El Carnaval de Solsona té un gran públic el Dissabte de Carnaval degut a una cerimònia. El Carnaval de Castell d’Aro té 100.000 espectadors i 7.000 persones disfressades. El Carnaval de Vilanova i la Geltrú és el més tradicional, d’on s’ha de destacar l’acte de “Les Comparses de Vilanova”, on més de 20.000 persones s’ajunten en una guerra de caramels.
Us he parlat del carnaval perquè és una de les meves festes preferides.
Carnaval de Río de Janeiro
Carnaval de Santa Creu de Tenerife
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: