El bàdminton, un esport divertit

En aquesta entrada us parlaré del bàdminton, ja que és el meu esport preferit.
El bàdminton és un esport en què s’enfronten dos jugadors o dues parelles de jugadors. Els jugadors o parelles de jugadors se situen en les meitats oposades d’una pista rectangular dividida transversalment per una xarxa. El joc consisteix a colpejar un volant (“pluma” en castellà), el qual consta d’una semiesfera rodejada a la base per plomes, amb una raqueta per fer-lo passar per damunt de la xarxa de manera que l’adversari no el colpegi. El temps per colpejar-lo acaba quan toca el terra.
És una versió moderna d’un joc primitiu i més senzill anomenat battledore, que va ser inventat a la Xina i que en els primers anys era una simple forma de diversió.
L’actual joc de bàdminton va sorgir a l’Índia, on es deia Poona, nom de la població del país on va ser jugat originalment. Oficials de l’exèrcit britànic van veure el joc a l’Índia i el van portar a Anglaterra al voltant del 1873. Allà, el duc de Beaufort es va interessar en el joc. Com que es practicava amb regularitat a la seva finca de Gloucestershire, coneguda com Badminton, aquest nom va continuar associat amb el joc. En la seva forma original, era un joc més aviat formal.
El primer club de bàdminton va ser format a Bath, Anglaterra, al 1873. El joc va arribar als Estats Units i al Canadà al 1980. L’Associació Nacional de Bàdminton dels Estats Units va ser creada al 1895. En aquesta època es van formar les regles. L‘Associació Canadenca de Bàdminton va ser fundada al 1931 i l’Associació Nord-americana de Bàdminton al 1936. Al 1910 hi havia 300 clubs de bàdminton i el nombre es va elevar a 9000 després de la Primera Guerra Mundial.
Des del 1992 és un esport olímpic d’estiu.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: