Dia i llegenda de Sant Jordi

La llegenda escrita explica, que en terres de Capadòcia, encara popularment cada regió adapta la llegenda per situar-la a la seva població, hi havia un drac que atacava al regne. El poble va decidir que per evitar aquests atacs donarien al drac dos xais cada dia perquè els devorés i així evitar que ataqués la vila per menjar.
Fins que un dia els xais es van començar a escaquejar i es el poble va acordar que enviaria a una persona i a un xai. Per decidir quina persona seria devorada pel drac, es feia un sorteig i se l’enviava a la cova del drac. En el sorteig un i va va sortir el nom d’una princesa, En aquell moment, el rei va oferir riqueses a la família d’aquell que ocupés el seu lloc. El poble sencer es va negar i la seva gent li va retreure que ja molts s’havien quedat sense familiars i que el rei no havia de ser una excepció. Llavors, la princesa no va tenir cap més remei que anar a la cova del drac. Quan hi anava de camí, es va trobar al cavaller Sant Jordi que, al explicar-li ella la seva situació, es va oferir a rescatar-la i va matar al drac clavant-li l’espasa al cor. De la sang que va sortir del drac en va néixer una rosa.
A Sant Jordi, el rei li va oferir riqueses. Però ell les va rebutjar i li va demanar que les repartís al poble. Més tard es va construir una església amb el seu nom, de la qual brotava aigua miraculosa que curava als malalts.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: